top of page

KERÉKPÁR

szakosztály

KERÉKPÁROZÁS.jpg
Böhm Lajos_edited.jpg

szakosztályvezető

Böhm Lajos

lbohm@gysev.hu

06 30 268 5643

SMAFC member.png

edző

Bartokos Gábor

e-mail

telefon

A SMAFC Kerékpár Club az egyesület egyik legújabb szakosztálya, 2022. augusztusában kezdte meg működését, majd 2022. októbertől a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) tagszervezetei közé kerültünk.

Szakosztályunk rendkívül fiatal, ebből kifolyólag még építkezési stádiumban vagyunk, így a Kerékpár Club jelenleg mintegy huszonöt főből áll, felnőtteket és juniorokat egyaránt szívesen látunk, nekik az utánpótlás képzés keretén belül, heti három-négy edzést tartunk. A 2023-as szezonban három szakágban – mountain bike, országút, cyclo-cross – szakágban képviseltetjük magunkat. Olyanokat is várunk, akik csak hobbi szinten szeretnének tekerni, bringázni. Nekik rendszeres túrákat és kirándulásokat szervezünk.

Edzőink több éves, évtizedes sportolói-edzői tapasztalattal rendelkeznek. Horváthné Varga Kitti neveltjei közül Horváth Jázmin (U9) Zalakaroson ezüstérmet szerzett, míg Kis Balázs (U11) Mosonmagyaróváron az XCE OB-t negyedik helyen zárta, Kőszegen (U10) ezüstérmet nyert, Zalakoroson pedig hatodikként végzett. Előző csapatában U11-ben indult sportolója, Eleminátor Bajnoki bronzérmet nyert.

Rosenmayer András sportolói közül Bencsik Bálint 2022. szeptemberében Kőszegen U14-ben aranyérmet, Zalakaroson (U13) pedig ezüstérmet szerzett. Horváth Martin (U13) Mosonmagyaróváron hatodik, ugyancsak Zalakaroson, éppen csak lecsúszva a dobogóról, negyedik helyen végzett. Prorok Botond Iszkaszentgyörgyön, crossban (Hobby) 8. helyezést ért el. Előző csapatában 2018-2021 között számtalan szép helyezést és érmet gyűjtöttek sportolói. Ezek közül kiemelkedik, a 2021-es U15 lány és a 2022-es U15 fiú kategória, ahol is egy-egy versenyzőt segített Eleminátor Bajnoki címig.

2023 nyarán szakosztályunk megújult és stratégiai megállapodást kötött a MTB Sopron egyesülettel, szakosztályvezetőnk Böhm Lajos lett.

MTB SOPRON

 

KEZDETEK

A MTB Sopron Sportclub Magyarország egyik legrégebbi és egyben legeredményesebb hegyikerékpáros egyesülete, mely vidéki kis klubból megfeszített munkával stabilan eredményes profi egyesületté nőtte ki magát. Több mint 40 fős tagságunk számos magyar bajnokkal és kupagyőztessel büszkélkedhet, versenyzőink a hazai elitbe tartoznak. Az elmúlt 20 évben háromszor díjaztak minket „Az év hegyikerékpáros csapata” címmel, melyért hetvennél is több egyesület küzd. A mountainbike-sport fénykorát éli, hazánkban egy verseny átlagos indulói létszáma 800-1200 fő, míg nézői-szurkolói látogatottsága 3-4000.

Csapatunk eddigi tevékenységét és eredményeit - az évenként átlagosan
15-20 versenyen, melyek az ország legkülönbözőbb pontjain kerülnek megrendezésre - jelenlegi támogatóink is pozitívan értékelik. 1996-tól a hegyikerékpározás olimpiai szám, ezért nem csak külföldön, hanem hazánkban is fokozódó érdeklődés mellett zajlanak a versenyek.

2012 tavaszán egyesületünk keretein belül megalakult a Junior Team. A klub két évtizedes fennállása során 40 egyéni Bajnokot és 45 Kupagyőztest adott a Magyar hegyikerékpár sportnak. A KTM SC történetének arany oldalai közt szerepel az abszolút összetettben megszerzett Magyar Csapat Bajnoki cím!

Segíts fenntartani ösvényeinket, találkozz más biciklisekkel, élvezd izgalmas eseményeinket, és érezd jól magad! Az MTB Sopron tagság mindenki számára elérhető, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

NAPJAINKBAN


A legfontosabb, hogy élvezzük a kerékpározást és az utat ami elvezet a célig, még ha néha kemény pillanatokkal is jár. Bajnokoktól tanulhatnak a jövő bajnokai, miközben a jövő a mindennapokban íródik.

A JÖVŐT IS ÉPÍTJÜK


2012. március 21., 17.00 Sopron Lövér Kemping!

Történelmileg nagyon fontos időponttá vált, ugyanis a KTM SC ekkor tartotta az első utánpótlás edzését. Számunkra ez a hely, nem a VOLT Fesztiválról lett emlékezetes, hanem arról, hogy itt tettük meg az első botladozó lépéseinket, az utánpótlás nevélés rögös útján. Ezen az edzésen, még csak 5 fő volt a létszám, de két hónapon belül, közel 20 főre duzzadt az edzésen résztvevők száma. A gyerekeknél elég rövid idő alatt jelentős fejlődés mutatkozott. Felmerült a kérdés, hogyan tovább?
A kérdésre a felelet is hamar megérkezett. Próbáljuk ki magunkat, egy versenyen! Az első megmérettetés egy saját szervezésű verseny volt, és innentől nem volt megállás.

Rövid időn belül a Magyar MTB utánpótlás-nevelés meghatározó szereplői lettünk. Meghívást kaptunk az MKUSZ-be (Magyar Kerékpáros Utánpótlás Szövetségbe). Rendszeres, meghatározó létszámú résztvevői lettünk a kupafutamoknak. A Magyar Országos Bajnokságokon több alkalommal sikerült a dobogó legfelső fokára állni. Számos második-harmadik hellyel is büszkélkedhetünk. A válogatottba is delegálni tudtuk magunkat. Master csapat mellett, szép lassan utánpótlás csapattá váltunk.

Napjainkban már több mint 40 gyermekkel foglalkozunk, 4-5 csoportban. A versenyzőink heti 5-6 alkalommal edzenek. Sportágunk az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül, ezért fontosnak tartjuk a minél sokoldalúbb képzést. Több szakágban csiszoljuk a technikai tudást, külön technikai edzőkkel. Konditeremben heti rendszerességgel vannak erősítő edzéseink, kiemelt hangsúlyt fektetve a core izomcsoport (izomrendszer
magja) erősítésére.

Sikerült több korábbi felnőtt bajnokunkat megnyerni, ők már hetente adják át tudásukat az ifjaknak. A jövőre való tekintettel célunk a tömegbázis növelése mellett a minél több válogatott szintű versenyző kinevelése.

27 éve a pályán  |  43 egyéni bajnok cím  |  5 MTB Magyar Csapatbajnok cím  |  1 000 000+ megtett kilométer

2023 MTB Sopron - SMAFC
A sikeresség és a tradíció egymásra talált!

bottom of page