top of page

FLOORBALL

szakosztály

FLOORBALL.jpg
SMAFC member.png

szakosztályvezető

Kiss Gergő

SMAFC member.png

edző

Dominek Dániel

A szakosztály 2021 őszén alakult, Németh Ede és Csapó Dániel vezetésével. Elsődleges célja a Soproni Egyetem hallgatóinak, valamint az egykori Soproni Ászok még aktív tagjainak, és minden Sopronban és környékén élő, Floorballt szerető embernek versenyeztetése, illetve játéklehetőség biztosítása.

A csapat első versenyén 2022. tavaszán vett részt a Budapesti Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség unihoki versenyén a tüskecsarnokban, ahol 3. helyezést ért el. A szakosztály 2022 őszén nagy sikerrel megszervezte a nagypályás MEFOB döntőt, ahol a Soproni Egyetemet képviselve országos 7. helyet szerezte meg. Egy évvel később a Miskolcon szervezett unihoki MEFOB döntőben a csapat a 6. helyen végzett. 2023 decemberében 2 csapattal is indultunk a soproni Paddy Sportegyesület által megrendezett 1. Soproni FÉSZ kupa elnevezésű kispályás versenyen, ahol csapataink a 3. és a 4. helyezést érték el. Rendszeresen részt veszünk a havonta megrendezésre kerülő Tiszavirág Szabadidős Kupasorozat versenyein is.

2024-ben a szakosztály vezetését a Soproni Egyetem két végzett hallgatója, Kiss Gergő és Dominek Dániel vették át. Céljaink az egyetemi hallgatóknak és Sopronhoz kötődő Floorballt szeretőknek játéklehetőséget biztosításán túl a sport népszerűsítése a városban, versenyek rendezése, és egy hosszú távon eredményes csapat kialakítása.

bottom of page