top of page

Közös jégen a kismartoni és soproni hokisok

Frissítve: febr. 8.

A magas energiaköltségek okozta válságos helyzet miatt az idei szezonban nem tud működni sok műjégpálya. Így jég nélkül maradtak a soproni jégkorongozók is, közel száz sportoló nélkülözi a lehetőséget. Az utánpótlás többek között Kismartonba jár heti egy alkalommal edzeni, a hazai Raptors saját edzésidejét osztja meg a soproniakkal.


Az idei tél nagy kihívás elé állítja a téli sportok kedvelőit. A hegyekben a hóhiány és a magas hőmérsékletek okoznak gondot a síelőknek, a jeges sportok szerelmesei pedig a magas energiaköltségek miatt maradnak hoppon, hiszen nem minden műjégpálya és jégcsarnok tudja megoldani az üzemeltetést. Így történt ez Sopronban is, ahol a szezon elején, novemberben tudták meg a sportolók, hogy idén nem lesz jég.

A Soproni Műegyetemi Atlétikai és Football Club (SMAFC) hokiszakosztályát szerencsére hosszú barátság fűzi a kismartoni jéghoki egyesülethez, így a Raptors csapata felajánlotta, hogy jégidejét megosztja a Soproni Jégtörőkkel. Ez heti két órát jelent minden kedden. ORF/Markus FuchsAz edzéseket közös szakmai program szerint alakították ki. „Mindig van egy „Head Coach", felosztjuk tudásuk szerint a csoportokat és mivel több edző van a pályán egy-egy edzés alkalmával, így minden gyereket személyre szólóan tudunk támogatni. Ez a közös edzés tehát mindenképpen poztív“ – értékelt Stefan Krammer, a kismartoni Raptors edzője.

Stefan Krammer, a kismartoni Raptors edzője„Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek, hiszen helyileg ez van hozzánk legközelebb, de Szombathelyre is járunk a gyerekeinkkel. Persze nagyon sok idő elmegy az utazásra, ez a jégidőt veszi el a gyerekektől, nagyon meg kell dolgoznunk azért, hogy megakadályozzuk a lemorzsolódást" – mondta el Koós Zoltán, a soproni klub szakosztályvezetője. Koós Zoltán, szakosztályvezetőA közös edzés, az együttműködés mindenképp előrejutást jelent, csak közösen összefogva, egymástól tanulva lehet egy magasabb színvonalat elérni, tette hozzá Tobler Rico, a soproniak vezetőedzője. A svájci származású szakember anyanyelvi szinten beszél németül, így nem gond a kommunikáció a kismartoni szakvezetéssel. Tobler Rico, edzőKismarton városa is támogatja a jégpálya üzemeltetését, de így is rövid lesz a szezon, az időjárás, a hőmérsékleti értékek függvényében legfeljebb márciusig lesz jég Kismartonban, tovább itt sem tudják üzemben tartani a pályát a magas energiaköltségek miatt. Sopron már korábban ígéretet kapott egy jégcsarnokra, a reményeik szerint ez a jövőben megépül és akkor majd viszont várják a kismartoni sportolókat.

Weber Katalin, volksgruppen.ORF.at

7 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page